Start vierde CS:NK-zaak

De nieuwe Crime Scene Nieuwkoop ‘Moord op een linnenverkoper’, nummer #4 alweer, is zondag van start gegaan. Het neemt de spelers mee terug naar het jaar 1727. Naar de tijd dat het turfsteken een van de belangrijkste inkomstenbronnen was en het transport over water hoogtij vierde.

Ook dit keer start de moordzaak met de vondst van een lichaam:

31 JULI 1727. Onderaan de Nieuwkoperdijk ligt het stoffelijk overschot van een jongeman. Hij ligt half in het water. Zijn benen bewegen mee op de golfjes van het water, zijn bovenlichaam ligt op de oever. De onfortuinlijke jongeman ligt op zijn buik, zijn handen naast zijn hoofd en zijn haren vast geplakt aan zijn hoofdhuid door het opgedroogde bloed.
Het is de turfsteker Maerten Maertensz die deze vroege morgen over de Nieuwkoperdijk naar de Zuideinderplas loopt en het levenloze lichaam van Machiel Cornelissen ontdekt.

Doe ook mee

Iedereen mag meespelen en proberen te achterhalen wie de dader is. Volg daarvoor de speciale Facebookpagina Crime Scene Nieuwkoop en lees hier elke dag om 11.00 uur een nieuwe aanwijzing.

Speur jij ook mee?