Schilder mee aan grote boog voor Nieuwkoop 750 jaar

Kom langs en schilder mee.

Het gaat zaterdag 14 september weer los in Nieuwkoop met het Torenschuddersfeest. Om 9.00 uur laten allerlei kunstenaars in de Dorpsstraat op de kunst- en creamarkt hun kunstwerken zien. Tijdens deze markt kun jij vanaf 10.00 uur ook zelf de kwast ter hand nemen om mee te schilderen aan een speciale Nieuwkoop 750 Jaar-boog. In het thema ‘Nieuwkoop maakt het al 750 jaar’.

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie op het gemeentehuis in Nieuwveen wordt namelijk het feestjaar 2020 geopend. Volgend jaar bestaat de kern Nieuwkoop 750 jaar. Dat wordt volop gevierd.

Op 28 panelen van 60 x 60 cm komen allerlei afbeeldingen te staan die kenmerkend zijn voor Nieuwkoop, zoals turfsteken, rietsnijden en metaalbewerken. Maar Nieuwkoop is zeker ook bekend om zijn mooie natuur en de kunstenaars die hierheen kwamen, en komen, om de natuur op het doek vast te leggen, en uiteraard vanwege het schaatsen op de Nieuwkoopse Plassen. Het publiek mag mee schilderen aan deze panelen.

Boog

De panelen vormen later een grote boog, die in het kader van het jubileumjaar geplaatst gaat worden, op een nader te bepalen locatie. Zodat iedereen die de boog ziet, weet dat er in Nieuwkoop iets gevierd wordt.