CS:NK zaak 6 van start

Arbeiders baggeren het veenslijk weg voor de aanleg van een ringvaart.

De nieuwe moordzaak van Crime Scene Nieuwkoop is vandaag van start gegaan. De zaak draagt de naam ‘Door het slijk’ en speelt zich af in de tijd dat Nieuwkoop en Zevenhoven drooggemaakt werden.

Iedereen kan meespelen met CS:NK.

Iedereen kan meedoen met dit interactieve Facebookspel om de dader van de moord in deze zesde zaak op te lossen. Komende wekende komen op maandagen, woensdag en vrijdagen aanwijzingen online die uiteindelijk (zouden) moeten leiden naar de moordenaar.

Elk verhaal van CS:NK start met ‘De vondst’. De vondst van ‘Door het slijk’ is als volgt:

In de vroege morgen van donderdag 12 september 1799 komt Christiaan Brunings Junior aan bij de oeverkant van de Nieuwkoopsche Plassen. Hij is wat vroeger dan de rest van de ploeg om de werkplanning voor die dag te maken. Al had hij wel verwacht Dirk Spruijtenburg te treffen, aangezien deze opziener én rechterhand van Christiaan er eigenlijk altijd vroeger is dan hij.
Met de kaart, gemaakt door de landmeters Klaas Vis, Jan Swidzer en Jan Blanken, bekijkt Christiaan welk deel van het land, waarin het veen weggebaggerd moet worden voor de aanleg van de ringdijk, vandaag onder handen genomen moet worden.
Met zijn klomplaarzen loopt hij door de modderige sleuf om de exacte locatie te bepalen waarvandaan vandaag gestart gaat worden met veen baggeren. Zijn blik wordt getrokken door een klomplaars. Hij loopt er iets dichter naartoe en ontdekt een tweede klomplaars. Dan ziet hij tot zijn afschuw dat daar een lichaam ligt. Christiaan draait de persoon voorzichtig om. Het gezicht is zo bemodderd dat deze onherkenbaar is. Met een zakdoek veegt hij wat modder weg en ziet tot zijn schik dat het Dirk Spruijtenburg is.

Speur jij mee?

Like of volg dan de Facebookpagina en doe mee.

Lees ook:
Interactief historisch moordspel CS:NK