Kozakkenkoor in Hemelvaartkerk met hommage aan burgemeester

Het Alphense Kozakkenkoor.

Het Nieuwkoop 750 jaar is voor de monumentale Hemelvaartkerk een mooie gelegenheid om voor 2 februari het Alphens Kozakkenkoor uit te nodigen. Om burgemeester Frans Buijserd te bedanken, brengen de Kozakken hem, tijdens het feestelijke concert, een muzikale hommage.

De Kozakken streden in 1813 in Nederland mee om het leger van Napoleon te verslaan en terug te dringen. Een gedreven groep dus. En die gedrevenheid geldt ook voor het Alphens Kozakkenkoor. De Wit-Russische dirigent Arkadi Gankin heeft zijn manschappen in het korte bestaan van het koor tot een hoog niveau weten te brengen

Het koor, met zangers uit het hele Groene Hart, heeft zijn thuisbasis in Alphen aan de Rijn waar wekelijks gerepeteerd wordt in de Maranathakerk. Vanuit de gemeente Nieuwkoop komen er leden uit Ter Aar, Langeraar, Noorden en De Meije.

Machtig en helder

In de monumentale OLV Hemelvaartkerk, met zijn mooie akoestiek, steken de sonore stemmen van de bassen en baritons machtig af tegen de heldere eerste en tweede tenoren. Het koor brengt een gevarieerd programma. Ook zijn er verschillende solistische optredens vanuit het koor. De muzikale leiding wordt mede verzorgd door Arkadi Gankin en de vaste begeleidster van het mannenkoor, Sheila Moens op de bajan, de Russische knoppenaccordeon. Daarnaast weet de, van oorsprong Oekraïense, Anna Samoylova met haar virtuoze vioolspel in Nieuwkoop de gevoelige snaar te raken.

Als dank voor zijn steun is verder voor scheidend burgemeester Frans Buijserd een muzikale hommage in het programma opgenomen.

Het concert begint 14.30 uur. Kaarten zijn te koop bij Bakkerij Tersteeg in Noorden, Nieuwkoop, Ter Aar en in Wilnis en de Gemakswinkel in Langeraar. Maar ook via www.alphenskozakkenkoor.nl en het secretariaat van de kerk op dinsdag en donderdag van 9.30 tot 12.00 uur. Prijs is 15 euro, inclusief een consumptie.