Kozakken brengen ‘oud-burgemeester’ hommage in Hemelvaartkerk

De Kozakken brengen een muzikale hommage aan Frans Buijserd. (Foto: Iris Versteeg)

De mannen van het Alphens Kozakkenkoor verzorgden zondag 2 februari in de Hemelvaartkerk een feestelijk concert in het kader van het Nieuwkoop 750 jaar. Daarbij brachten zij een muzikale hommage aan de (inmiddels oud-) burgemeester Frans Buijserd om hem te bedanken voor zijn steun.

De sonore stemmen van de bassen en baritons staken in de Nieuwkoopse monumentale kerk machtig af tegen de heldere eerste en tweede tenoren. Het koor bracht een gevarieerd programma met verschillende solistische optredens vanuit het koor. De Wit-Russische dirigent Arkadi Gankin zorgde voor de muzikale begeleiding en de vaste begeleidster van het mannenkoor, Sheila Moens, speelde op de bajan, de Russische knoppenaccordeon. De Oekraïense Anna Samoylova wist met haar virtuoze vioolspel de gevoelige snaar te raken.

Als dank voor zijn steun was een deel van het concert speciaal geprogrammeerd voor Frans Buijserd, die de week voor het concert afscheid had genomen van gemeente Nieuwkoop. Hij kreeg van de Kozakken een muzikale hommage.

Het concert in beeld door fotograaf Iris Versteeg

Het Alphens Kozakkenkoor zingt voor het publiek.
Dirigent Arkadi Gankin op de bajan.
Een solist verzorgt een optreden.
Een woordje voor Frans Buijserd die op de achtergrond meeluistert.
De prachtige mannenstemmen dragen ver in de Hemelvaartkerk met zijn fijne akoestiek.
Sheila Moens op de bajan en violiste Anna Samoylova.
Oud-burgemeester Frans Buijserd tussen de Kozakken.
Oud-burgemeester Frans Buijserd tussen (een deel van) de Kozakken.

2 Reacties

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.