Plekje voor herinneringsbank Nieuwkoop 750

De herinneringsbank heeft een prachtig plekje gekregen bovenop de dijk met uitzicht op de Dorpsboerderij. (Foto: Leny van den Belt)

Het jubileumjaar Nieuwkoop 750 jaar is dan wel uitgesteld naar 2021, toch zijn er zo nu en dan van die kleine, leuke momentjes die herinneren aan dit heuglijke feit. Zo is vrijdag 10 juli de herinneringsbank geplaatst bij de Dorpsboerderij.

Het feest rond Nieuwkoop 750 jaar houden we tegoed. Maar naast dat het jubileumjaar al geopend is tijdens de Nieuwjaarsreceptie in januari, Bert Post een mooi boek over zeven-en-een-half eeuw uitbracht en de kleurplaat nog gewoon te downloaden is op deze website, was er vrijdag 10 juli ook weer zo’n leuk momentje.

De voorzijde van de bank op zijn nieuwe
plekje. (Foto: Leny van den Belt)

Een mijlpaal, vinden we zelf, want nadat we de mening van de Nieuwkoopse bevolking peilden, bleek de meerderheid de Dorpsboerderij een mooie locatie te vinden voor de prachtige betonnen herinneringsbank die Luc4Me uit Woerdense Verlaat heeft gemaakt.

22.500 mozaïeksteentjes

Bij Pantar in Amsterdam werd de bank ‘gestoffeerd’ met 22.500 mozaïeksteentjes, met daarin het logo van 750 jaar Nieuwkoop. De bank staat langs het wandelpad aan de Hogedijk. Wie erop plaatsneemt, zal zich niet alleen verbazen over het zitcomfort, maar kan tevens genieten van het uitzicht op de Dorpsboerderij.