Verlichte Proeverijenroute trapt Nieuwkoop 750 af

Een boerderij vol in de schijnwerpers. Foto: Nico van Ganzewinkel

De Verlichte Proeverijenroute gaat de start vormen van het Nieuwkoop 750 jubileumjaar. In januari en februari kunnen geïnteresseerden de gemeente Nieuwkoop en het dorp Aarlanderveen doorkruisen en vele verlichte boerderijen zien én bezoeken. Daarbij kan ook volop geproefd worden.

Weten waar je dagelijks eten vandaan komt en dat dit ook dicht bij huis kan zijn. Deelnemers kunnen dit letterlijk ervaren tijdens de verlichte proeverijenroute in de gemeenten Nieuwkoop en dorp Aarlanderveen.

Smaakvolle ontdekkingstocht

De beoogde ‘smaakvolle ontdekkingstocht over het platteland’-route komt voort uit eerder gehouden routes langs verlichte boerderijen in het Groene Hart. Bedrijven met streekproducten en de schooljeugd worden nauw bij deze nieuwe route betrokken.

Het plan is om begin volgend jaar, wanneer de activiteiten van Nieuwkoop 750 jaar weer opstarten, in verschillende kernen van gemeente Nieuwkoop en in Aarlanderveen op een aantal avonden diverse proeverijen en andere activiteiten op boerenbedrijven en woonboerderijen te houden. Verschillende bewoners en organisaties hebben al toegezegd mee te doen.

Infoavond

Om deze inmiddels derde lichtroute te organiseren is er voor deelnemers van de vorige edities en andere geïnteresseerden maandag 14 september een informatieavond in de grote zaal van Partycentrum Parola aan de Langeraarseweg 3 in Langeraar. Deze start 20.00 uur.

Voor wie de informatieavond verhinderd is, maar wel graag meer informatie ontvangt, kan contact opnemen met Lyanne de Laat die voor de Agrarische Natuurvereniging De Hollandse Venen aanspreekpunt is. Ze is te bereiken via info@verlichteproeverijen.nl en 06-30013037.

(Foto bij dit artikel: Nico van Ganzewinkel)

2 Reacties

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.