Doe mee met Slootkunst in 2021

De Nieuwkoopse Liselotte van der Zwet neemt deel aan Slootkunst en roept iedereen uit Nieuwkoop en omgeving op ook mee te doen.

Slootkunst ‘Nieuwkoop maakt het al 750 jaar’ in 2021

De organisatie van ‘Nieuwkoop maakt het al 750 jaar!’ deed ruim een jaar geleden een oproep voor Slootkunst in het kader van 750 jaar Nieuwkoop. Echter, zoals zo veel activiteiten kon ook dit geen doorgang vinden. Maar in mei gaat toch echt de aftrap plaatsvinden van dit creatieve, laagdrempelige kunstproject.

De flyer die oproept om mee te doen.

De Slootkunst-organisatie heeft er alle vertrouwen in dat het project in 2021 kan doorgaan. En juist tijdens deze donkere dagen is het voor velen wellicht een prettig lichtpuntje om thuis alvast te beginnen aan een creatief werkstuk.

Het gekozen thema ‘Nieuwkoop maakt het al 750 jaar!’ is heel breed toepasbaar; van turfsteken tot smeden, van riet snijden tot woningbouw, van roeiboot tot jachtbouw en van handarbeid tot robot. Maar niet alleen de bedrijvigheid in de ambachten staat centraal. Het betreft ook sportieve successen. Daarbij hebben sommige verenigingen al vele jubilea mogen vieren. Verder is Nieuwkoop nauw verbonden aan de kunst en kunstenaars die in de gemeente actief zijn.

In Kaleidoskoop was in januari de kick-off van Slootkunst met een lange filmstrook in het Nieuwkoop 750-thema.
Wat springt er uit wat Nieuwkoop ‘maakt’?

De organisatie nodigt iedereen om het antwoord op deze vraag in beeld te brengen. Op een bord of ruimtelijk, op een vlot. Uiteindelijk worden alle kunstwerken geëxposeerd tijdens de welbekende Slootkunst. Geëxposeerd wordt in de Ringsloot langs de Hogedijk en in de Voorwetering van de Dorpsstraat.

De opening van het evenement is zaterdag 8 mei 2021. Hoe en waar wordt later bepaald vanwege de in die tijd geldende Corona regels.

Een bord/paneel is gratis af te halen bij Kluswijs op het industrieterrein in Nieuwkoop. Omdat deze locatie tijdelijk gesloten is, zijn de panelen af te halen bij TechniekHuis Nieuwkoop, tevens op het industrieterrein. Mail voor het afhalen wel even naar nieuwkoopmaakthet@gmail.com. Ook is het mogelijk een vlot te vullen met een 3D creatie dat de organisatie een week voor de opening beschikbaar stelt. Wanneer een kunstwerk af is, kan dit afgegeven worden bij Kluswijs; de Slootkunst-organisatie zorgt voor de opslag.

In de loop van 2020 zijn al bijna zeventig panelen afgehaald bij Kluswijs.

Ook de Nieuwkoopse kunstenares Liselotte van der Zwet, een van de finalisten van het televisieprogramma Project Rembrandt, doet mee aan ‘Slootkunst Nieuwkoop maakt het al 750 jaar’. Zij spreekt creatievelingen toe in de video bovenaan dit bericht zich ook aan te melden.

Prijzen

Ook niet onbelangrijk, iedereen kan kans maken op één van de tien prijzen die worden verloot onder de deelnemers.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Alphen en omstreken

Lees ook:

Sneak Preview Nieuwkoop maakt het al 750 jaar

Nieuwkoop maakt het al 750 jaar