Rondje langs de Slootkunst deelnemers

Kunstenares Kim beschildert een paneel met een ijsvogel. Foto: Slootkunst

Heel veel mensen, amateurs en professionals, hebben inmiddels een paneel of vlot aangekleed of zijn hiermee bezig. Hun creaties krijgen alle een plekje in Slootkunst, een expositie in de Ringsloot en Voorwetering van de Dorpsstraat in Nieuwkoop.

Slootkunst wordt ook dit jaar een lange strook met kunstwerken. Geschilderde en aangeklede panelen én vlotten met daarop 3D-werken. Het thema is Nieuwkoop maakt het al 750 jaar, om toch nog een beetje te vieren dat Nieuwkoop in 2020 750 jaar bestond.

Aanmelden
De kunstroute, die van 8 mei tot en met 1 oktober wandelend te volgen is, is ongeveer 1,5 kilometer lang. Met ruim honderd opgehaalde panelen leeft het flink in Nieuwkoop. “Maar we zouden nog heel graag meer mensen enthousiast krijgen”, zegt Theo Agterhof, één van de kartrekkers. “We kunnen tot zeker 150 panelen kwijt.”

Panelen zijn gratis af te halen bij het TechniekHuis, te vinden op het industrieterrein in Nieuwkoop aan de Teddingtonweg 2. Interesse in een paneel, mail naar nieuwkoopmaakthet@gmail.com om een afspraak te maken om langs te komen.

Zodra de KlusWijs aan de Industrieweg weer volledig open mag, kunnen de panelen hier weer gratis worden afgehaald.