Toegangspoorten Slootkunst 2021 staan

De twee toegangspoorten van de Slootkunst-route door Nieuwkoop zijn zaterdag 10 april geplaatst.

De heren van de organisatie en diverse vrijwilligers plaatsten de enorme toegangspoorten die letterlijk en figuurlijk de toegang verschaffen tot de expositie ‘Slootkunst – Nieuwkoop maakt het al 750 jaar’. Zelfs verkeersregelaars werden ingezet om de grote poorten veilig te kunnen plaatsen.

De ene toegangspoort staat aan het begin van de Dorpsstraat ter hoogte van gebouw De Witte Swaen 1, de andere poort staat op de Noordenseweg op de dijk ter hoogte van de VVV en De Zevensprong.

De toegangspoort bij De Witte Swaen.

Lange strook kunst

Slootkunst wordt ook dit jaar een lange strook van kunstwerken. Geschilderde en aangeklede panelen én vlotten met daarop 3D-werken. Het thema is Nieuwkoop maakt het al 750 jaar, om toch een beetje te kunnen vieren dat Nieuwkoop in 2020 750 jaar bestond.

Meedoen

De kunstroute, die van 8 mei tot en met 1 oktober wandelend te volgen is, is 1,5 kilometer lang. Inmiddels zijn meer dan 125 panelen afgehaald. Ook zijn twintig aanmeldingen binnengekomen voor het aankleden van een vlot. Nog steeds kunnen panelen worden afgehaald bij het TechniekHuis aan de Teddingstonweg in Nieuwkoop. Maak hiervoor een afspraak via nieuwkoopmaakthet@gmail.com.

De organisatie ziet de panelen graag op zijn laatst 24 april ingeleverd worden bij KlusWijs, dit kan tijdens de openingstijden van de winkel. “Wij vragen de deelnemers om op de achterkant van het paneel de naam van de kunstenaar en van het kunstwerk te vermelden. En van de deelnemers met een vlot ontvangen wij graag per e-mail de naam van de kunstenaar(s)/groep en de naam van het kunstwerk”, vult de organisatie aan.

De namen van het kunstwerk en de naam van de kunstenaar(s) worden op een naambordje gezet die bij de panelen en vlotten in de ringsloot geplaatst worden.

Muzikale opening

Zaterdag 8 mei is de opening van ‘Slootkunst – Nieuwkoop maakt het al 750 jaar’. Tussen 11:00 en 12:00 uur opent de Nieuwkoopse Muziekvereniging Eensgezind de expositie muzikaal vanuit de Muziektent op het Reghthuysplein in Nieuwkoop.