Muzikale opening Slootkunst expositie

Muziekvereniging Eensgezind uit Nieuwkoop. ©Aangeleverd

De expositie ‘Slootkunst – Nieuwkoop maakt het al 750 jaar’ staat op het punt van beginnen. Zaterdag 24 april werden de meeste panelen al in de ringsloot in Nieuwkoop geplaatst. Op 1 mei liggen de vlotten klaar en kunnen de 3D-kunstenaars hun kunstwerken opbouwen. Om de opening niet geruisloos voorbij te laten gaan, klinkt er op zaterdag 8 mei muziek door de straten van Nieuwkoop.

Muziekvereniging Eensgezind treedt op 8 mei van 11:00 tot 12:00 uur op in de Muziektent. Vervolgens zorgt een draaiorgel van 12:30 tot 13:30 uur voor muziek terwijl deze de route ‘loopt’. “Het draaiorgel loopt de route geheel zelfstandig”, vertelt Yolanda Ahles van de organisatie. “Het draaiorgel, dat vroeger op zaterdag te vinden was in de winkelstraten in Alphen aan den den Rijn, houdt even halt bij de appartementen in de Dorpsstraat waar hij vrolijke muziek zal spelen. De bewoners kunnen op deze manier vanaf hun balkon of terras genieten van draaiorgelmuziek.”

Speurtocht

Verder is er vanaf de openingsdag een speurtocht langs de kunstwerkenroute beschikbaar. “Deze is gemaakt door Stichting GoedeDoelenDag Nieuwkoop.” Meer informatie hierover volgt later.

Slootkunst lopen

De muzikale opening is het startsein van de Slootkunst expositie die vanaf zaterdag 8 mei tot 1 oktober zelfstandig te wandelen is. Je kunt starten aan het begin van de Dorpsstraat ter hoogte van gebouw De Witte Swaen 1. Of beginnen op de Noordenseweg op de dijk ter hoogte van de VVV/De Zevensprong. Grote toegangsbogen vormen het begin- en eindpunt. Onderweg kun je genieten van ruim 125 beschilderde en versierde panelen en zeker negentien opgebouwde vlotten. Amateurs, professionals, scholen, instellingen en organisaties uit Nieuwkoop en de wijde omgeving droegen hun steentje bij aan deze grootse, 1,5 kilometer lange, expositie.

5 Reacties

  1. Hoi kan je nog wat inleveren er hangt er al een van mij maar ik zag dat er nog plekjes vrij waren ik kan nog wel wat inleveren het ziet er super leuk uit compliment voor de organisatie vr gr Bea Romeijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*