Nieuwkoopse dames Pen, Pluk & Noot schrijven Nieuwkoops volkslied

De Nieuwkoopse dames Charmaine, Ditte en Nellie vormen samen het trio Pen, Pluk & Noot. De dames delen hun creatieve uitspattingen online in de vorm van verhalen, gedichten en liederen. Ook maakten zij een vlot voor ‘Slootkunst – Nieuwkoop maakt het al 750 jaar’.

Ditte en Nellie kennen elkaar van het werk, zij waren collega’s. Ditte en Charmaine werden buren en daarna vriendinnen. Op een dag zag Charmaine Ditte en Nellie gitaar spelen. Toen sloot ook zij zich bij ze aan.

Op de vraag hoe de dames een creatief trio zijn geworden, laten ze weten: “Nellie deed ooit mee aan een schrijfclub waar ze elke dag, een jaar lang, een stukje moest schrijven met een bepaalde opdracht. Ze bracht dit ter sprake tijdens het gitaarspelen. Toen ontstond het idee om met zijn drieën een clubje op te richten.”

‘Pen, Pluk & Noot’ was geboren. “We schrijven verhalen, liedjes en gedichten. En lezen dit eens in de zoveel tijd aan elkaar voor. Op een dag ontstond het idee om het online te gaan delen. Want als wij er zo veel plezier aan beleven, zullen er vast meer mensen zijn die dit leuk vinden, dachten wij. Toen diende Slootkunst zich aan. Nellie maakte samen met haar vriend Johan een kunstwerk voor op een vlot. Hierbij schreven Ditte en Charmaine een ‘Volkslied’.”

Nieuwkoops volkslied

de tekst staat onder de video

Het Reghthuys, Muziektent,
de Teuntjesbrug.
Lopend door Nieuwkoop,
draai ik de tijd terug.

Rietsnijders, turfstekers,
woonden ooit hier.
En deden hun werk,
met heel veel plezier.

En daar in de verte,
was een smederij.
Daar brandde het vuur,
en de smid stond er bij.

Ik kijk om me heen,
zie de plas en het riet.
Een visser, een zeilboot,
en ik geniet.

Ik heb eigenlijk nooit,
ergens anders willen zijn.
In ‘t prachtige Nieuwkoop,
hier is het fijn.

Een kapot wagenwiel,
staat op onze vlag.
Het is een legende,
er in geloven dat mag.

En ook Pietje Potlood,
hoort er echt bij.
Die grappige naam,
maakt kinderen blij.

Stap in een kano,
er is zo veel te zien.
Een roerdomp, een reiger,
zelfs een otter misschien.

Ik kijk om me heen,
zie de plas en het riet.
Een visser, een zeilboot,
en ik geniet.

Ik heb eigenlijk nooit
ergens anders willen zijn.
In ‘t prachtige Nieuwkoop,
hier is het fijn.

Volg Pen, Pluk & Noot

De Nieuwkoopse creatieve dames zijn te volgen op Facebook, klik hiervoor op deze link.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*