Overuren voor Slootkunst-organisatie door harde wind

Theo Agterof en Rob Spaans, huisfotograaf van Slootkunst, plaatsen een weggewaaid paneel terug op zijn plek. ©Slootkunst

De organisatie van ‘Slootkunst – Nieuwkoop maakt het al 750 jaar’ is gisteren en vandaag druk bezig geweest de panelen en vlotten die dinsdag weg waren gewaaid of om waren gevallen te herstellen en terug te plaatsen.

De harde wind dinsdag zorgde ervoor dat een paar panelen in het water belandden en in tuinen waaiden. Ook de vlotten kwamen niet ongeschonden uit de storm.

“Heel fijn dat mensen de panelen uit het water hebben gehaald”, zegt Yolanda Ahles van Slootkunst. “Ze werden tijdelijk in tuinen gelegd of werden meegenomen door de vrijwilligers die de panelen in een schuur onderbrachten om ze een nachtje te laten drogen. Dinsdag zelf hebben ze ook geprobeerd de panelen die bijna los gingen beter vast te zetten. Dat deden ze op een vlot in het water, petje af voor deze mannen.”

Uiteindelijk bleek toch nog een paneel vermist te zijn. “Dat zorgde nog wel even voor stress. We hebben ons rot gezocht. Gelukkig kwam er een mailtje dat iemand een paneel uit het water had gevist. Dus alles is weer compleet inmiddels.”

Muziek

De Slootkunst-expositie wordt zaterdag 8 mei muzikaal geopend. Met eerst tussen 11:00 en 12:00 uur een optreden van de Nieuwkoopse Muziekvereniging Eensgezind in de Muziektent op het Reghthuysplein.

Vervolgens speelt vanaf 12:30 uur een draaiorgel; De Pacific. De orgelman loopt de route zelfstandig en houdt halt bij appartementen langs de route om er toch een beetje een vrolijk coronaproof openingsfeestje van te maken. 

Speurtocht

Vanaf zondag 9 mei is er een speurtocht beschikbaar die gemaakt is door de dames van Stichting GoedeDoelenDag Nieuwkoop. De opbrengst van deze speurtocht wordt gebruikt voor de aanschaf van een pomp voor de dieren van Dorpsboerderij Nieuwkoop om de waterkwaliteit te verbeteren. De Dorpsboerderij is te vinden bij de dijk bij de Jumbo.

De speurtocht is te lopen tot 31 mei en er is een grote, lekkere taart te winnen. De speurtocht in je bezit krijgen, mail naar goededoelendagnieuwkoop@gmail.com.


Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*