Opening Slootkunst een feestje, bijzondere gast onthult Toekomststoel

Slootkunst-voorzitter Theo Agterof, Jan Terlouw en wethouder Gerben van Duin bij de. zojuist onthulde Toekomststoel. ©Nieuwkoop750

“Ik zal Nieuwkoop niet gauw vergeten; waar staan er nou 130 kunstwerken in de sloot?” sprak Jan Terlouw gisteren nadat hij de Toekomststoel op het Zuideinde had geopend. Een initiatief van hemzelf en een groepje ondernemers dat vraagt bij alle beslissingen die genomen moeten worden te denken aan de volgende generatie. “Geef de toekomst een stoel om mee te beslissen.”

De schrijver, voormalig politicus en oud-Commissaris van de Koningin was zaterdag 8 mei in Nieuwkoop om de Toekomststoel te onthullen. Na een interview in Kaleidoskoop en een bezoek aan het TechniekHuis werd hij naar De Rank gebracht voor een kopje koffie om vervolgens met een duofiets langs Ringsloot te rijden en de Slootkunst te bekijken, op weg naar de Toekomststoel die vlak voor de toegangsboog van Slootkunst in de sloot geplaatst was.

Na toespraken van wethouder Gerben van Duin en Jan Terlouw zelf, klom Theo Agterhof, voorzitter van de Slootkunst-organisatie, op de grote houten stoel om, samen met de wethouder, het zeil van de stoel te trekken en zo de Toekomststoel te onthullen.

Komende periode zal onder andere Stichting GoedeDoelenDag aan de slag gaan met het pimpen van stoelen die een plek gaan krijgen in de raadsvergaderingen, vergaderingen van ondernemers(verenigingen) en andere overleggen.

Muziek

Voordat Jan Terlouw Nieuwkoop met een bezoek vereerde, was het aan Muziekvereniging Eensgezind om de Slootkunst-expositie muzikaal te openen. In de Muziektent op het Reghthuysplein speelden De Fuikenlichters vrolijke liedjes voor de marktbezoekers. Niet veel later nam de orgelman van draaiorgel The Pacific het stokje over en reed met zijn orgel de gehele Slootkunstroute. Onderweg stopte hij op diverse plaatsen om de bewoners langs de route te trakteren op zijn vrolijke deuntjes.

Slootkunst

De kunst van Slootkunst – 130 panelen en 19 vlotten geplaatst in de Ringsloot in Nieuwkoop centrum – blijft staan en drijven tot en met 1 oktober. De zeer uiteenlopende werken die veelal in het thema ‘Nieuwkoop maakt het al 750 jaar’ gemaakt zijn, zijn door iedereen vrij en op eigen initiatief te bekijken.

Speurtocht

Stichting GoedeDoelenDag Nieuwkoop heeft een speurtocht gemaakt bij de Slootkunst-expositie. Deze is gratis op te vragen via het mailadres goededoelendagnieuwkoop@gmail.com. De speurtocht is te lopen tot 31 mei en er is een grote taart te winnen. Een donatie voor de speurtocht kun je doen door geld bij de oplossing in te stoppen en te deponeren in de bus die bij de ingang van Albert Heijn op het Reghthuysplein staat.

Het geld van deze donaties wordt gebruikt voor de aanschaf van een pomp voor de dieren van Dorpsboerderij Nieuwkoop om de waterkwaliteit te verbeteren.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*