Verloting eerste cadeaubonnenpakket onder Slootkunst deelnemers

Ingrid Leliveld met haar cadeaubonnenpakket. Foto: Rob Spaans

De eerste 100 euro aan cadeaubonnen van de verloting onder de deelnemers van de expositie ‘Slootkunst – Nieuwkoop maakt het al 750 jaar’ is uitgereikt. De gelukkige is geworden, Ingrid Leliveld uit Nieuwkoop, die het kunstwerk ‘Slijterij Bots’ maakte.

De winnaar was zeer verrast en vond het erg leuk dat zij in de prijzen was gevallen. Zij ontving uit handen van Yolanda Ahles van de organisatie een cadeaubon van 25 euro om te besteden bij het Het Vliegende Paard, 25 euro bij Bloemenhuis Pietersen en 50 euro aan bonnen voor Rosa Underwear.

“Ik heb gekozen voor Slijterij Bots, omdat dat past bij het thema ‘Nieuwkoop maakt het al 750 jaar'”, vertelt deelnemende kunstenaar Ingrid Leliveld. “Ik wilde graag iets uit het dorp schilderen en had een zwart wit foto uit 1913. Die heb ik in kleur nageschilderd.”

Slijterij Bots

Dorpsstraat nummer 78 is ontstaan rond 1890 en Dorpsstraat nummer 80 al rond 1700. Links is een slootje te vinden, daar kwamen schepen aan die goederen naar de opslagschuren brachten. Deze schuren stonden dus dicht bij de weg. De ideale locatie om de goederen verder te transporteren.

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*