Bed & Breakfast for Bees bij Koetshuis

Bijen hebben onze hulp nodig. Bijen zijn door hun rol in het bestuiven van planten namelijk onmisbaar voor het behoud van flora en fauna en zij hebben een cruciale economische functie in de land- en tuinbouw. Bijen moeten beschermd worden en nestelgelegenheid en voldoende voedselaanbod krijgen. De Slootkunst-organisatie helpt graag een handje mee.

Het terrein van het oude Koetshuis in Nieuwkoop is ingezaaid met bloemenzaad dat zeer aantrekkelijk is voor de bijen. Maar het bloementapijt wordt ook een lust voor het oog voor de voorbijganger, met aan beide kanten van dit terrein de expositie Slootkunst ‘Nieuwkoop maakt het al 750 jaar!’.

Creatieve bijen

“Ons idee is om de ‘B&B for Bees’ op een ludieke wijze te accentueren en daar hebben wij de hulp van onze creatievelingen bij nodig”, vertelt Yolanda Ahles van de organisatie. “Hoe leuk is het om op creatieve wijze een bij te maken, bijvoorbeeld van hout, blikjes, fietsbanden, restmaterialen, geschilderd op een plankje, enzovoort. Wij van de organisatie zullen de bijen in en om het bloemenveld plaatsen op stokken/paaltjes.”

Creatievelingen die het leuk vinden om aan de slag te gaan, kunnen hun bijencreaties dagelijks afgeven bij Mijn Tafel aan de Dorpsstraat 77. Dit kan tot 1 augustus. Voor vragen en/of opmerkingen: nieuwkoopmaakthet@gmail.com.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*