Slootkunst ‘Boomhangers’ in de prijzen

Ruud van der Zwet en Berna van Eunen zijn de volgende prijswinnaars van Slootkunst. ©Slootkunst

De tweede 100 euro aan cadeaubonnen van de verloting onder de deelnemers van de expositie ‘Slootkunst – Nieuwkoop maakt het al 750 jaar’ is donderdag 10 juni uitgereikt. Berna van Eunen en Ruud van der Zwet uit Noorden, die samen het kunstwerk ‘Boomhangers’ maakten, waren de gelukkige winnaars.

De winnaars waren zeer verrast. Uit handen van Yolanda Ahles van de organisatie ontvingen zij cadeaubonnen van 25 euro om te besteden bij Kluswijs, 25 euro bij Den Bleker, 25 euro bij de Jumbo en 25 euro voor De Sfeerstal.

“Het idee was eigenlijk om deze boomhangers in een boom te hangen, maar dat ging niet lukken dus daarom hebben we een wilgentak gebruikt’, vertelt Ruud van der Zwet. Inmiddels groeien er zijtakjes aan de tak dus het wordt al een echte boom. De boomschijven hebben de twee van een hovenier uit Noorden. Van de hand van Ruud komen de afbeeldingen die gebrand zijn in de houtschijven en Berna maakte op de achterkant van de houtschijven de afbeelding in kleur. Ook in het thema van Nieuwkoop, zoals een otter, vogel, insect en bloemen.

Met de wind mee

“De bedoeling is dat de boomhangers met de wind mee draaien.” Het (bewegende) kunstwerk is te vinden in de Voorwetering aan de Dorpsstraat in Nieuwkoop. Het kunstwerk is te vinden tegenover de ingang van de B&B for Bees die nog ‘under-construction’ is. De kunstenaars zijn zeer tevreden over dit plekje.

De kunst van Slootkunst – 130 panelen en 19 vlotten in de Ringsloot en Voorwetering aan de Dorpsstraat in Nieuwkoop – blijft staan en drijven tot 2 oktober. De zeer uiteenlopende werken die veelal in het thema ‘Nieuwkoop maakt het al 750 jaar’ zijn gemaakt, zijn door iedereen vrij en op eigen initiatief te bekijken.

Meer info op de Facebookpagina ‘Nieuwkoop 750’ en op te vragen via nieuwkoopmaakthet@gmail.com.

Het gehele project is mede mogelijk gemaakt door Fonds Alphen en Omstreken.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*