B&B for Bees

De slootkunstorganisatie heeft een echte B&B for Bees gemaakt op de bouwkavel van het oude Koetshuis.

Bijen hebben onze hulp nodig!. Bijen zijn door hun rol in het bestuiven van planten volstrekt onmisbaar voor het behoud van flora en fauna en zij hebben een cruciale economische functie in de land- en tuinbouw. Het is duidelijk dat er actie nodig is om bijen te beschermen, nestelgelegenheid en voldoende voedselaanbod.

Vanuit de organisatie van Slootkunst willen wij daar graag aan mee helpen.

Het terrein van het oude Koetshuis is door ons ingezaaid met bloemenzaad dat zeer aantrekkelijk is voor de bijen. Máár het bloementapijt zal ook een lust voor het oog zijn voor de voorbijganger, met aan beide kanten van dit terrein de expositie Slootkunst “Nieuwkoop maakt het al 750 jaar!”.

Ons idee is om de B&B for Bees op een ludieke wijze nog meer te accentueren en daar hebben wij de hulp van onze creatievelingen bij nodig.

Hoe leuk is het om op creatieve wijze een “bij”  te maken bijvoorbeeld van hout, blikjes, fietsbanden, restmaterialen, geschilderd op een plankje, etc. Wij van de organisatie zullen de “bijen” in en om het bloemenveld plaatsen op stokken/paaltjes.

Ondertussen zijn er al diverse aanmeldingen binnen gekomen en staan de bloemen in bloei. Ook is er een bij uitkijkpunt gemaakt. De moeite waard om de slootkunst expositie en de B&B for Bees te bezoeken.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*