Derde Trekking Expositie Slootkunst

De derde trekking van 100 euro aan cadeaubonnen van de verloting onder de deelnemers van de expositie ‘Slootkunst – Nieuwkoop maakt het al 750 jaar’ heeft plaatsgevonden. Afgelopen donderdag 24 juni is deze uit gereikt. De gelukkige is geworden, Myrte F.  Banen met het kunstwerk ‘gestoken om gestookt te worden’.

Myrthe was zeer verrast en vond het erg leuk dat zij in de prijzen was gevallen. Zij ontving uit handen van Yolanda Ahles van de organisatie een cadeaubon van 25 euro om te besteden bij Bloemenhuis Pietersen, 25 euro bij ’t Vliegende Paard en 2 cadeaubonnen van 25 euro voor bij de Sfeerstal.

Myrte vertelde dat zij zelf fanatiek is met schilderen en fotograferen dus wanneer je heel goed kijkt naar het kunstwerk zie je in het midden een foto en deze heeft ze verder af gemaakt met schilderen. De foto van het kunstwerk is genomen op de Ziende rechts staat Pietje Potlood.  De naam van haar kunstwerk is ‘gestoken om gestookt te worden’.  Dit vraagt natuurlijk om uitleg.

Vanaf de 13de eeuw begonnen de bewoners van Nieuwkoop met akkerbouw en veeteelt. Na verloop van tijd droogde de veenlaag uit en brachten de akkers minder op. In de 16de eeuw merkten de bewoners dat het gedroogde veen een goede brandstof was. En brandstof was hard nodig in de snel groeiende steden zoals Amsterdam. De hoge turfproductie was echter niet zonder gevaar. Steeds meer land verdween en er ontstonden diepe waterplassen, waaronder de nu bekende Nieuwkoopse Plassen. Van de dorpen bleef niet veel meer over dan smalle stroken grond met huizen en wegen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*