Ontwerpwedstrijd #Toekomststoel

De organisatie van ‘Nieuwkoop maakt het al 750 jaar’ zoekt mensen, die een bijzondere stoel kunnen ontwerpen: de ‘Stoel van de Toekomst’. Er staat al een enorme stoel in de voorwetering in de kern Nieuwkoop, maar er moeten meer stoelen komen. De toekomst vergadert mee, ‘droomt’ Jan Terlouw in zijn boek Het Hebzuchtgas. We moetengoed nadenken om in de toekomst een leefbare wereld te houden. Om dit thema kracht bij te zetten heeft Jan Terlouw bedacht om een lege stoel met #Toekomststoel aan te schuiven bij iedere vergadertafel. Ieder bestuur kan doordoor op beslismomenten nadenken hoe men alles achterlaat voor het nageslacht. Concreet Ontwerpers, designers, kunstenaars en eigenlijk iedereen die meent een #Toekomststoel te kunnen ontwerpen, mag meedoen. Het winnende ontwerp maakt u zelf of laat u maken en wordt op een passend moment met alle egards aangeboden bij de gemeenteraad. Criteria De stoel moet een bijzonder in het oog springend ontwerp zijn van duurzame of gerecyclede materialen. Op de stoel gebruikt u #Toekomststoel. De stoel hoeft niet comfortabel te zijn, want het blijft een lege stoel. De jury: John Kroes, Maarten Koch, Dennis Captein, de organisatie en Jan Terlouw kiest het best passende ontwerp. Meedoen Dien uw ontwerp in voor 1 oktober 2021. De jury maakt op de dag van de duurzaamheid (8 oktober) de winnaar bekend. Voor de winnaar is er natuurlijk naamsbekendheid, maar ook een cadeaubon van 100 euro.

Aanmelden kan via nieuwkoopmaakthet@gmail.com.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*