Schaap Noot Mies

De achtste trekking van 100 euro aan cadeaubonnen van de verloting onder de deelnemers van de expositie ‘Slootkunst – Nieuwkoop maakt het al 750 jaar’ heeft vrijdag 4 september plaatsgevonden. De gelukkige is geworden Zorgboerderij  ‘Schaap Noot Mies’ met het kunstwerk “Schaap Noot Mies”.

Frank, Mark, Silvia, Byan, Brayan en Margreet waren op de fiets gekomen met de begeleiders vanuit de zorgboerderij op de Achtermiddenweg in Aarlanderveen. Uit handen van Yolanda Ahles van de organisatie ontvingen zij een cadeaubon van 25 euro om te besteden bij de Jumbo, 25 euro bij  Kluswijs en wel 50 euro bij DB Hout/Den Bleker.

Het idee van het kunstwerk komt van het vroegere leesplankje met Aap Noot Mies. Hier hebben zij Schaap Noot Mies van gemaakt. De 6 kunstenaars hebben kleine paneeltjes gemaakt waarop een schaap, een boom en poezen staan. Leuk om te weten dat er een echte notenboom bij de boerderij te vinden is. (en ook schapen en poezen niet te vergeten)

De zorgboerderij was de eerste boerderij in de drooggemaakte polder in 1790. De polder van Aarlanderveen was een onnut land, nergens geschikt voor, letterlijk waardeloos. Dat moest beter vonden de eigenaren van de landerijen halverwege de 18e eeuw. Er zijn toen 4 molens gebouwd om nat, onbruikbaar land, droog te malen en te houden. Rond de boerderij die tegen de Nieuwkoopse plassen aanligt staken 250 veenarbeiders turf dat diende voor brandstof in de grote groeiende steden.

Nog steeds hangt er op het erf de sfeer van vroeger, prachtig uitzicht op Hollandse molens, schommels in de oude hoge bomen, de moestuin met scheve leilindes langs het grindpad, een volle notenboom, picknick tafels in het hoge gras, skelters en stelten in de oude koeienstal die nu verbouwd is. Op het erf en in de wei zijn kalfjes, schapen, varkens, kippen en konijnen te vinden.

Ook op het boerenerf is TaartenTuin te vinden, iedereen is hier welkom voor koffie, thee, ranja met een rietje of een lekker wijntje, gewoon in de herberg, op de binnenplaats of op het terras in het gras. Ook kunt u daar heerlijke taart en nog meer lekkers nuttigen.

Bij TaartenTuin is bewust de tijd een beetje stil blijven staan.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*