Samenvatting Slootkunst 2021

Vanaf eind april staan er ruim 150 kunstwerken in de Ringsloot aan de Hoge Dijk en  de Voorwetering van de Dorpsstraat in Nieuwkoop. Meer dan 250 personen hebben deelgenomen aan dit creatieve evenement. Er werd veel solistisch gewerkt maar ook in groepen zoals de Beweegtuin, de Bende, Goede Doelen Dag, Groene Hart Praktijkschool, zorginstellingen,  scouting enz. Superleuk die betrokkenheid bij zo’n dorpsevenement!

En wat is de oude locatie Koetshuis mooi tot bloei gekomen! Toen wij van de organisatie bezig waren met het plaatsen van de kunstwerken vonden wij het een afknapper dat ruwe bouwterrein. Om het bij ons thema van een duurzame toekomst aan te laten sluiten hebben we het ingezaaid met diverse bloemenzaden speciaal voor de bijen. Daarom kreeg de tuin de titel Bed & Breakfast for Bees met een bijzonder zitje. Als je die nog niet gezien hebt, wees er dan snel bij.

Wat een leuke reacties hebben wij als organisatie mogen ontvangen! De facebook en instagram pagina’s werden veelvuldig bekeken. Ook de stukjes in De Omroeper spraken veel mensen aan. Daar willen wij uiteraard Fried Middelkoop hartelijk voor bedanken. Bijna elke week ontving hij wel een tekst en foto van de organisatie.

Gelukkig hadden wij budget, met dank aan Fonds Alphen en Omstreken, om 10 winnaars te mogen trekken uit alle kunstwerken en die te verblijden met cadeaubonnen ter waarde van € 100,= te besteden bij lokale ondernemers. Ook dit werd door iedereen zeer gewaardeerd.

Tja, dan is het zaterdag 2 oktober echt afgelopen met deze geweldige expositie “Nieuwkoop maakt het al 750 jaar!” Wij zullen met de vele vrijwilligers alles weer opruimen. De kunstenaars hebben inmiddels bericht ontvangen waar en wanneer zij hun kunstwerken kunnen ophalen.

Dat Nieuwkoop al meer dan 750 jaar van alles maakt weten we inmiddels, maar kunnen we dat ook in de toekomst blijven doen? Met het thema “Geef de Toekomst een Stoel “ # Toekomststoel gaan we mee door en hoort u binnenkort meer. De ontwerpwedstijd “ontwerp de Toekomststoel” is tot 1 oktober.

Bij deze willen wij (Yolanda, Theo, Rob, Ronald en Matthie) iedereen die op wat voor een wijze een bijdrage geleverd heeft aan dit super gave project heel, heel hartelijk bedanken.

Voor vragen en/of opmerkingen zijn wij te bereiken via nieuwkoopmaakthet@gmail.com

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*