Toekomststoel ontwerpwedstrijd gewonnen door Annet Tersteeg

Inschrijven is niet meer mogelijk. Jan Terlouw, Maarten Koch, Dennis Captein en John Kroes hetbben met de organisatie van Slootkunst woensdag 6 oktober de winnaar gekozen. Het is Annet Tersteeg uit Noorden geworden. Hopelijk mogen wij tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Nieuwkoop de #Toekomststoel uitreiken.

Ben jij de designer die een bijzondere stoel kan ontwerpen?

Een stoel met een thema die geplaatst zal worden aan de gemeenteraadstafel in Nieuwkoop. Ik zal het je uitleggen. Het is de droom van Jan Terlouw “de toekomst vergadert mee”, uit zijn boek Het Hebzuchtgas.

Het thema dat wij meegenomen hebben bij de expositie slootkunst “Nieuwkoop maakt het al 750 jaar”. Al meer dan 750 jaar hebben we van alles gemaakt en dat willen we blijven doen. Maar dat is niet onuitputtelijk, sommige bronnen raken op. De snelheid waarmee wij alles verbruiken kan niet zo doorgaan. Daar moeten we over nadenken om in de toekomst een leefbare wereld te houden. Om dit thema kracht bij te zetten heeft Jan Terlouw bedacht een lege stoel met # Toekomststoel aan te schuiven bij iedere vergadertafel. Zodat ieder bestuur dat beslissingen neemt voor de toekomst nadenkt hoe men alles achter laat voor het nageslacht.

Wij vragen ontwerpers, designers, kunstenaars en een ieder die denkt dat kan ik ook een # Toekomststoel te ontwerpen voor aan de vergadertafel van de gemeenteraad van de gemeente Nieuwkoop.

Wij zijn op zoek naar een bijzonder in het oog springend ontwerp van duurzame of gerecyclede materialen. Met daarop óf in weergegeven # Toekomststoel. De stoel hoeft niet comfortabel te zijn, want het blijft een lege stoel.

De jurering voor het best passende ontwerp zal gedaan worden door John Kroes, Maarten Koch, Dennis Captein, de organisatie en de heer Jan Terlouw.

Jouw ontwerp zal gefabriceerd worden door jou zelf of derden en op een passend moment met alle egards aangeboden worden bij de gemeenteraad.

Voor de fabricagekosten is hiervoor een budget beschikbaar in overleg met de organisatie.

Dien jouw ontwerp in voor 1 oktober 2021, de jury zal dan op de dag van de duurzaamheid 8 oktober met de winnaar naar buiten komen. Afhankelijk van de complexiteit van de stoel zal die z.s.m. aangeboden worden bij de gemeenteraad.

Afhankelijk van het ontwerp en de budgetten zouden we nog meer stoelen willen maken en aanbieden bij bedrijven die zich bezig houden met projecten voor de toekomst, zoals projectontwikkelaars, aannemers, producenten, enz. Doe mee! En wie weet staat jouw stoel voor jaren de #Toekomst uit te stralen in het gemeentehuis. En voor jouw? Dat levert jou flinke naamsbekendheid op! En een cadeaubon ter waarde van € 100,00.

Aanmelden via nieuwkoopmaakthet@gmail.com.